Tartă de legume cu dovleac

Printeaza

Tartă de legume cu dovleac

Tartă de legume cu dovleac

Ingrediente:

  • un pachet foi de plăcintă
  • 150 g unt
  • 200 g ciuperci
  • un dovlecel
  • doi cartofi
  • 300 g mazăre
  • o legătură de ceapă verde
  • 250 g brînză telemea
  • 4 ouă
  • 300 g dovleac congelat
  • 300 g caşcaval
  • sare, piper
  • mărar
  • ulei de măsline

Preparare:

Dolvecelul se spală şi se taie felii rotunde. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se fierb în apă şi se taie rondele. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se lasă întregi.

Ceapa verde se curăţă, se spală şi se tocă mărunt. Se topeşte jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie, se adaugă uleiul de măsline, feliile de dovlecei şi se călesc. Dolvecelul se spală şi se taie felii rotunde.

Se pun mazărea fiartă, dovleacul decongelat tăiat cubuleţe, ceapa verde, ciupercile şi se călesc 15 minute. Se iau de pe foc, se lasă să se răcească şi se pun într-un vas mai mare. Se adaugă branza telemea dată pe râzătoare, ouăle, sarea, piperul şi mărarul tocat.

Se ung foile cu restul de unt topit, se suprapun şi se aşază într-o tavă. Se toarnă umplutura, se rade caşcaval şi se ţine tava în cuptor 25-30 de minute la foc potrivit.

Tartă de legume cu dovleac

Tartă de legume cu dovleac.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa tarta cu dovleac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.