Tarta de dovleac cu branza

Printeaza

Tarta de dovleac cu branza din: faina, praf de copt, branza de vaci, ulei de masline, lapte, sare.

Ingrediente aluat:Tarta de dovleac cu branza

  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 g branza de vaci slaba
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri lapte
  • sare
  • grasime pentru uns forma

 

Ingrediente umplutura: 500 g miez de dovleac, 1 gogosar copt curatat si taiat fasii, 2-3 linguri ulei, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 ardei iute (rosu), piper proaspat macinat.

 

Ingrediente glazura: 3 oua, 150 g smantana dulce (subtire), 2 linguri verdeata tocata (salvie, rozmarin, cimbru), 150 g branza telemea, 50 g masline negre fara samburi (sau bacon).

 

Mod de preparare:

Se framanta un aluat din ingredientele indicate, se intinde si se asaza intr-o forma unsa (diametrul 30 cm), acoperind si marginile (circa 2 cm).

Se taie miezul de dovleac fasii (stifturi), se pune uleiul sa se-ncinga si se calesc circa 3 minute usturoiul tocat marunt, ceapa si ardeiul iute taiate feliute si fasiile de gogosar copt.

Apoi se adauga stifturile de dovleac si se lasa sa mijoteasca inca 5 minute.

Se sareaza, se pipereaza, se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste aluatul din forma. Peste ele vine glazura, adica ouale batute bine cu smantana si verdeturile tocate.

Deasupra se presara telemeaua faramitata si masline (sau fasii de bacon), se baga tarta in cuptorul incins la 200C si se lasa sa se coaca circa 30 de minute.

Se poate servi fierbinte sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.