Tarta de cirese cu frangipan

Printeaza

Tarta de cirese cu frangipan din: zahar, migdale, unt, ou, lichior de cirese, aluat de tarte, cirese, gem, de cirese, apa, smantana.

Mod de preparare:

Se pun într-un castron 140g de zahăr fin, 140g de migdale măcinate, 140g de unt topit, 1 ou întreg şi 1 gălbenuş.

Se amestecă până se obţine o pastă cremoasă. Se încoporează 2 linguri lichior de cireşe. Se lasă să se odihnească 20 de minute.

Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se desface 375g de aluat dulce pentru tarte (se găseşte la Cora) pe o suprafaţă presărată cu făină; se pune într-o formă de tartă cu diametrul de 23 cm.

Se umple cu hârtie de copt şi bile pentru copt (sau fasole uscată) şi se coace 20-25 de minute, până ce prinde o culoare aurie (hârtia se scoate după 15 minute).

Se întinde pasta de migdale pe baza de aluat şi se coace 25 de minute, până devine aurie şi crocantă.

Când tarta se scoate din cuptor, se aranjează 500g de cireşe fără sâmburi deasupra, într-un singur strat.

Se încălzesc 2 linguri gem de cireşe cu 1 lingură de apă până amestecul devine fin, apoi se unge cu o pensulă stratul de cireşe de pe tartă. Se taie în felii triunghiulare pentru servit, adăugând 1 lingură de smântână deasupra, după gust.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.