Tarta de cartofi cu foie gras

Printeaza

O reteta delicioasa de Tarta de cartofi cu foie gras din: foie gras, foitaj, cartofi, supa de gaina, bouqet garni, grasime de gasca, sare si piper.

Ingrediente:Tarta de cartofi cu foie gras

  • 200 g foie gras semipreparat
  • 1 sul foitaj
  • 8 cartofi mari, cu pulpa tare
  • 2 cubulete de supa de gaina
  • 1 bouqet garni
  • 4 linguri de grasime de gasca
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati cartofii si spalati-i. Puneti-i intr-o oala, acoperiti cu apa, adaugati cubuletele de supa faramitate, 2 linguri de grasime de gasca si legatura de verdeturi. Fierbeti-i pe jumatate circa 10-12 minute. Scurgeti cartofii si taiati-i rondele de grosime egala. Taiati ficatul in felii.

Ungeti o tigaie cu maner, de circa 25 cm diametru. Asezati in coroana, un strat de rondele de cartofi, astfel incat sa se incalece si apoi un al doilea strat. Repartizati feliile de ficat pe cartofi, turnati restul de grasime de gasca topita.

Rumeniţi, la foc iute, partea de dedesubt a acestei „tarte” şi puneţi deoparte. Preîncălziţi cuptorul la treapta 8 (240°C).

Acoperiţi tigaia cu foietaj, îndoind marginile în interior, şi puneţi în cuptor. După 6 min, apăsaţi aluatul pen­tru a tasa interiorul şi conti­nuaţi coacerea încă 10 min. Dezlipiţi cartofii, mişcând tigaia şi cu ajutorul unui cuţit cu lamă elastică. Răsturnaţi tarta pe un pla­tou şi serviţi imediat.

Tarta de cartofi cu foie gras

Tarta de cartofi cu foie gras

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.