Tarta de branza cu dovlecei

Printeaza

Tarta de branza cu dovlecei din: branza de vaci, telemea, oua, dovlecei, sparanghel, ceapa, salata verde, alune, marar, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, rosii, castraveti, smantana.

Ingrediente:Tarta de branza cu dovlecei

  • 500 g brânză de vaci
  • 100 g brânză telemea
  • 5 ouă
  • doi dovlecei
  • 300 g sparanghel
  • o legătură de ceapă verde
  • o salată verde
  • 100 g alune
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • roşii
  • castraveţi verzi
  • smântână

 

Mod de preparare:

Sparanghelul se curăţă, se spală şi se fierbe timp de zece minute în apă cu sare. Se scurge de apă şi se pune într-un castron.

Dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi se pun peste sparanghel. Ceapa verde se spală, se toacă mărunt şi se aşază peste celelalte legume.

Brânza de vaci se amestecă şi cu brânza telemea dată pe râzătoare, sarea, piperul şi ouăle bătute. Se adaugă legumele răcite, alunele, salata verde tăiată fâşii şi verdeaţa tocată.

Se unge o tavă cu ulei, se toar­nă compoziţia, se nivelează şi se introduce în cuptor. Se coace la foc mediu 30-45 de minute, se iasă să se răcească zece minute şi se taie bucăţi în tavă. Se serveşte fierbinte cu smântână sau rece cu salată de roşii şi castraveţi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.