Tartă cu zmeură si bezea

Printeaza

O reteta de tarta cu zmeura si bezea din: faina, zahar, sare, unt, galbenus, zmeura, zahar pudra si albusuri.

Ingrediente:Tartă cu zmeură si bezea

  • 150 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • sare
  • 90 g unt
  • 1 gălbenuş
  • boabe de fasole pentru îngreunat

umplutură şi bezea:

  • 500 g zmeură
  • 200 g zahăr pudră
  • 4 albuşuri

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se frământă rapid un aluat din făi­nă, zahăr, 1 praf de sare, bucăţele de unt rece, gălbenuş şi 2 linguri de apă călduţă.

Se modelează o bilă din acest aluat fraged, se înfă­şoară în folie transparentă şi se dă la frigider cca 30 min.

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie circulară de aluat (cca 0, 28 cm) şi se aşază într-o formă de tartă (0, 26 cm). Se aşa­ză deasupra o bucată de hârtie de copt, care se acoperă cu boabe de fasole uscate; se coace la cup­tor 20-25 min.

Se scoate din cup­tor şi se îndepărtează hârtia de copt cu tot cu boabele de fasole.

Se amestecă zmeura cu 2 lin­guri zahăr pudră şi se repartizează pe blat. Se bate albuşul cu 180 g zahăr pudră şi compoziţia de be­zea obţinută se aşază cu lingura peste zmeură.

Se măreşte tempe­ratura din cuptor la 200 °C şi se mai coace tortul cca 20 min. până ce bezeaua se rumeneşte uşor.

Tartă cu zmeură si bezea

Tartă cu zmeură si bezea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.