Tartă cu zmeură si afine

Printeaza

Tartă cu zmeură si afine din: unt, faina, apa, zeama de lamaie, zahar, vanilie, praf de copt, sare, galbenus, afine, zmeura, zahar tos, pesmet, zahar vanilat.

Ingrediente:Tarta_cu_zmeura_si_afine

pentru aluat:

  • 250 g unt
  • 250 -300 g faina
  • 80 ml apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 fiola anilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus, pentru uns

pentru umplutura:

  • 500 g mix afine si zmeura
  • 300 g zahar tos
  • 2-3 linguri pesmet
  • 2 pliculete zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, tai untul cuburi şi amesteci cu făina, praful de copt, sarea, zahărul şi apa. Ames­teci aluatul şi apoi adaugi zeama de lămâie şi vanilia. Continui să frămânţi până se omogenizează. Pui coca într-o folie şi o introduci la frigider 30 de minute. Scoţi aluatul de la rece şi-l tai în două. Intinzi o foaie.

Cu ea îm­braci o formă de tartă, lăsând să atârne aluat peste margini, apoi presari pesmetul. Amesteci într-un vas mixul de fructe, păstrezi câteva pentru decor, cu zahărul tos si zahă­rul vanilat. Pui umplutura de fructe şi îndepărtezi cu un cu­ţit surplusul de aluat.

Intinzi coca rămasă şi tai fâşii subţiri de aluat pe care le pui deasupra mixului de fructe, pentru a obţine o „reţea” cro­cantă. Baţi gălbenuşul şi ungi tarta. Coci, la foc potrivit, până se rumeneşte. Laşi să se răcească în formă. Când serveşti, deco­rezi tarta cu fructe proaspete.

Tartă cu zmeură si afine

Tarta_cu_zmeura_si_afine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.