Tartă cu vinete
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: faina, drojdie, lapte dulce, unt, sare, zahar tos, vanata, broccoli, masline, ceapa verde, usturoi, oua, piper, patrunjel, busuioc.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 20 g drojdie
- 300 ml lapte dulce
- 150 g unt
- o linguriţă sare
- o linguriţă cu zahăr tos
- o vânătă
- 250 g broccoli
- 100 g măsline feliate
- o legătură ceapă verde
- 4 căţei de usturoi
- două ouă
- piper
- pătrunjel
- busuioc
Mod de preparare:
Laptele călduţ se amestecă bine cu drojdia, sarea şi zahărul. Se adaugă două linguri cu făină, se amestecă şi se lasă să dospească zece minute.
Restul de făină se pune într-un bol, se adaugă drojdia dospită, un ou, un albuş şi 50 g unt topit. Se frământă şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.
Vânătă se spală, se scurge de apă şi se taie bucăţele subţiri. Broccoli se rupe bucheţele mici, se fierbe şi se scurge. Se încinge jumătate din untul rămas, se pun broccoli şi vânătă, se călesc şi se lasă să se răcească.
Se întinde o foaie din aluat, se aşază într-o tavă presărată cu făină şi se lasă să crească zece minute. Se face un amestec din untul rămas, usturoi pisat, sare, piper şi se unge foaia.
Se presară broccoli şi vânătă,ceapa verde tocată, măslinele, pătrunjel şi busuioc tocat. Se coace la foc potrivit până devine aurie şi se serveşte imediat.
Pofta buna!