Tartă cu vinete

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: faina, drojdie, lapte dulce, unt, sare, zahar tos, vanata, broccoli, masline, ceapa verde, usturoi, oua, piper, patrunjel, busuioc.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie
  • 300 ml lapte dulce
  • 150 g unt
  • o linguriţă sare
  • o lin­guriţă cu zahăr tos
  • o vânătă
  • 250 g broccoli
  • 100 g măsline feliate
  • o legătură ceapă verde
  • 4 căţei de usturoi
  • două ouă
  • piper
  • pătrunjel
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Laptele călduţ se amestecă bine cu drojdia, sarea şi zahă­rul. Se adaugă două linguri cu făi­nă, se amestecă şi se lasă să dos­pească zece minute.

Restul de făină se pune într-un bol, se adaugă drojdia dospită, un ou, un albuş şi 50 g unt topit. Se frământă şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.

Vânătă se spală, se scurge de apă şi se taie bucăţele subţiri. Broccoli se rupe bucheţele mici, se fierbe şi se scurge. Se încinge jumătate din untul rămas, se pun broccoli şi vânătă, se călesc şi se lasă să se răcească.

Se întinde o foaie din aluat, se aşază într-o tavă presărată cu făină şi se lasă să crească zece minute. Se face un amestec din untul rămas, usturoi pisat, sare, piper şi se unge foaia.

Se presară broccoli şi vânătă,ceapa verde tocată, măslinele, pătrunjel şi busuioc tocat. Se coace la foc potrivit până devine aurie şi se serveşte imediat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.