Tarta cu umplutura de cartofi si brinza

Printeaza

Tarta cu umplutura de cartofi si brinza din: faina, unt, oua, smantana, bicarbont, sare.

Ingrediente aluat:Tarta cu umplutura de cartofi si brinza

  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smantana
  • 1 virf de cutit de bicarbonat
  • sare

Ingrediente umplutura: 300 g cartofi, 50 g unt, 200 g brânza, 30 g casccaval.

 

Mod de preparare:

Se prepare o coca din componentele de mai sus, se framânta usor  pâna devine omogena si apoi se lasa Ia rece 2-3 ore.

Cartofii fierii si brânza se paseaza , se adauga untul topit si se amesteca. Intre timp pe o planseta presarata cu faina, se intinde coca intr-o forma groasa din care se decupeaza rondele cu gura unui pahar mai mare, cu care se captusesc formele de tarte, apasându-se bine si intepându-le cu furculita.

Se introduc apoi in cuptor, pâna se coc pe jumatate, dupa care se scot si se umplu cu compozitia de cartofi, se presara cacaval ras si se introduc din nou in cuptor pana se coc complet si se rumenesc pe deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.