Tarta cu trei fructe

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu trei fructe din: faina, unt, sare, caise, nectarine, piersici, lamai, oua si zahar pudra.

Ingrediente:Tarta cu trei fructe

aluat:

  • 80 g unt
  • 150 g faina
  • sare

garnitura:

  • 2 caise
  • 2 nectarine
  • 2 piersici
  • 2 lamai
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 100 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Scoateti 50 g unt din frigider şi lăsaţi-l 15 minute la temperatura camerei, în acest timp pregătiţi aluatul: puneţi 150 g făină într-un recipient, adău­gaţi un vârf de cuţit sare şi 75 g unt tăiat bucăţele. Amestecaţi cu vârful degetelor, adăugând atâta apă cât să obţineţi un aluat suplu şi omogen, pe care puneţi-l la rece.

Pentru cremă, puneţi într-un bol mare cele 50 g unt împreună cu 50 g zahăr pudră şi amestecati-le cu o lingură de lemn până când compoziţia devine albă şi spumoasă. Adăugaţi gălbenuşurile, amestecând bine. Radeti coaja unei lămâi şi încorporati-o în cremă, împreună cu sucul; mai adăugaţi în cremă sucul de la a doua lămâie.

Ungeţi o formă de tartă cu diametrul de 25 cm cu unt. Intindeţi aluatul în formă şi coaceţi tarta 30 de minute la foc potrivit. (Ca să se coacă uniform, puteţi pune peste foaia de aluat o hârtie de copt şi pe aceasta fasole albă. Acestea se elimină după aceea.) Când blatul s-a ră­cit, puneţi peste el crema de lămâie. Peste aceasta aşezaţi felii din cele trei fructe, alternându-le.

Tarta cu trei fructe

Tarta cu trei fructe

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.