Tarta cu ton si spanac

Printeaza

Tarta cu ton si spanac din: faina, unt, oua, apa, sare, conserve ton, spanac, smantana, cascaval, sare, patrunjel sau busuioc.

Ingrediente aluatTarta cu ton si spanac

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 1 gălbe­nuş
  • 1 linguriţă apă rece
  • sare

Ingrediente umplutură:

  • 2 conserve ton întreg
  • 300 g spanac de la congelator
  • 20 g unt
  • 2 ouă
  • 200 ml smântână
  • 100 g caşcaval
  • 3-4 fire pătrunjel sau busuioc
  • sare

 

Mod de preparare:

Faci o adâncitură în mijlocul făinii şi pui gălbenuşul. Freci untul spumă ca un praf de sare şi-l adaugi peste gălbenuş, apoi amesteci cu vârful degetelor adăugând treptat şi apa. Frămânţi aluatul de tartă până devine elastic şi-l laşi să se odih­nească 20 de minute.

Intre timp pregăteşti umplutura: căleşti spanacul 3 minute în unt, Pui sare şi piper după gust, adaugi tonul dintr-o conservă scurs şi fărâmiţat, ouăle bătute şi smântână şi amesteci. împărţi alu­atul apoi în 8 bucăţi pe care le întinzi în formele de tarte unse cu margarină.

Pui în fiecare tartă o parte din umplutură, razi caşcavalul şi le dai pe toate la cuptor pentru 20 de minute. După ce s-au copt, aşezi pe fiecare tartă o bucăţică din tonul rămas şi decorezi cu frunze de pătrunjel.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tarta cu ton si spanac

1 comentariu

  1. Imi place tarta cu ton, insa eunu o fac asa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.