Tarta cu şuncă şi porumb
PrinteazaTarta cu şuncă şi porumb
Ingrediente:
- 125 g brânză dulce de vaci
- sare
- 5 linguri ulei de floarea soarelui
- 3 ouă
- 250 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 4 cepe verzi
- 100 g şuncă fiartă
- 1 cutie boabe de porumb
- 100 ml lapte
- 100 ml smântână
- piper
- 100 g brânză telemea rasă
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecaţi brânza de vaci cu 1/2 linguriţă sare, ulei şi 1 ou. Amestecaţi făina şi praful de copt, adăugaţi-le în amestecul de mai sus şi frământaţi un aluat.
Acoperiţi-l şi păstraţi-l într-un loc cald. Incingeţi cuptorul la 220°C. Pregătiţi ceapa verde şi tăiaţi-o inele fine. Tăiaţi şunca, eventual cuburi, apoi scurgeţi porumbul. Amestecaţi ceapa cu şunca şi porumbul.
Frământaţi aluatul, împărţiţi-l în 8 părţi şi întindeţi-le. Aşezaţi-le în 8 forme de tarte (12 cm), bateţi 2 ouă cu laptele şi smântână, apoi condimentaţi-le cu sare şi piper.
Puneţi amestecul cu şuncă şi porumb în forme, turnaţi ouăle bătute cu lapte şi presăraţi cu brânza telemea rasă. Coaceţi tortuleţele circa 30 de minute, iar la final ornaţi-le, eventual, cu ceapă verde.
Tarta cu şuncă şi porumb
Pofta buna!