Tarta cu şuncă şi porumb

Printeaza

Tarta cu şuncă şi porumb

Tarta cu şuncă şi porumb

Ingrediente:

  • 125 g brânză dulce de vaci
  • sare
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 4 cepe verzi
  • 100 g şuncă fiartă
  • 1 cutie boabe de porumb
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smântână
  • piper
  • 100 g brânză telemea rasă

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecaţi brânza de vaci cu 1/2 linguriţă sare, ulei şi 1 ou. Amestecaţi făina şi praful de copt, adăugaţi-le în amestecul de mai sus şi frământaţi un aluat.

Acoperiţi-l şi păstraţi-l într-un loc cald. Incingeţi cuptorul la 220°C. Pregătiţi ceapa ver­de şi tăiaţi-o inele fine. Tă­iaţi şunca, eventual cuburi, apoi scurgeţi porumbul. Amestecaţi ceapa cu şunca şi porumbul.

Frământaţi aluatul, împărţiţi-l în 8 părţi şi întindeţi-le. Aşezaţi-le în 8 forme de tarte (12 cm), bateţi 2 ouă cu laptele şi smântână, apoi condimentaţi-le cu sare şi piper.

Pu­neţi amestecul cu şuncă şi porumb în forme, turnaţi ouăle bătute cu lapte şi pre­săraţi cu brânza telemea rasă. Coaceţi tortuleţele circa 30 de minute, iar la final ornaţi-le, eventual, cu ceapă verde.

Tarta cu şuncă şi porumb

Tarta cu sunca si porumb.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.