Tarta cu sunca, porumb si seminte de dovleac

Printeaza

Tarta cu sunca, porumb si seminte de dovleac din: faina, unt, apa, sunca de praga, seminte de dovleac, oua, porumb boabe, ceapa rosie, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_sunca_porumb_si_seminte_de_dovleac

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 500 ml apa
  • 250 g sunca tip Praga
  • 50 g seminte de dovleac
  • 2 oua
  • 200 g porumb boabe conservat
  • 2 cepe rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron făina cu untul şi apa, adăugaţrun vârf de linguriţă sare şi frământaţi bine aluatul obţinut. Inveliţi-l în folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru 15 minute. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, după care căliţi-o 1 minut în ulei.

Adău­gaţi boabele de porumb căliţi-le 5 minute la foc mic. Luaţi tigaia de pe foc, amestecaţi bine până se răceşte puţin amestecul, apoi puneţi ouăle, pătrunjelul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Omogenizaţi bine compoziţia. întindeţi din aluat o foaie de circa 5mm grosine, puneţi-o într-o formă de tartă şi perforaţi-o cu o furculiţă din loc în loc.

Peste aluat întindeţi uniform umplutura, apoi peste acesta puneţi şunca tăiată în fâşii subţiri şi presăraţi seminţele de dovleac. Puneţi tarta la cuptor la foc potrivit şi coaceţi-o până când se rumeneşte uniform.

Tarta cu sunca, porumb si seminte de dovleac

Tarta_cu_sunca_porumb_si_seminte_de_dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.