Tarta cu struguri, coaja de lamaie si ricotta

Printeaza

Tarta cu struguri, coaja de lamaie si ricotta din: făină, unt, sare, boabe de struguri, zahăr, coaja de lamaie, oua, ricotta, zahăr pudră sau miere.

Tarta_cu_struguri_coaja_de_lamaie_si_ricotta

Ingrediente:

  • 280 g făină
  • 180 g unt
  • 1 praf sare
  • 350 g boabe de struguri fără sâmburi
  • 150 g zahăr
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 ou
  • 250 g ricotta
  • zahăr pudră sau miere

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu unt şi sare, cu vârfurile dege­telor, până ce se obţine o compoziţie sfărâmicioasă. Se adaugă apoi 3 linguri cu apă rece şi se frământă un aluat omogen. Se înfăşoară în folie transparentă şi se lasă la frigider cca 30 min.

Se întinde o foaie dreptunghiulară de aluat (25 x 40 cm); se unge cu ou bătut şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se amestecă zahărul cu coajă de lămâie şi jumătate din cantitate se presară pe foaia de aluat. Se reparti­zează deasupra ricotta, lăsând de jur-împrejur o mar­gine liberă lată de 1 cm. Se presară deasupra boabe de struguri şi restul de zahăr cu lămâie; se coace cca 40 min. în cuptorul încins la 180 °C.

Se lasă să se răcească prăjitura, se pudrează cu zahăr sau se toarnă miere.

Tarta cu struguri, coaja de lamaie si ricotta

Tarta_cu_struguri_coaja_de_lamaie_si_ricotta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.