Tarta cu spanac si oua de prepelita

Printeaza

Tarta cu spanac si oua de prepelita din: faina, unt, ou, praf de copt, sare, spanac, usturoi, branza de capra, oua de prepelita, busuioc.

Ingrediente:Tarta_cu_spanac_si_oua_de_prepelita

pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare

pentru umplutura:

  • 250 g spanac oparit
  • 4 catei de usturoi
  • 100 g branza de capra
  • 12 oua de prepelita
  • 1 lingura busuioc uscat

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci într-un castron făina, un praf de sare, praful de copt şi untul moale, la temperatura camerei. Omogenizezi până obţii un aluat nisipos, apoi adaugi oul şi amesteci din nou. Laşi aluatul să se odihnească 20 de minute, timp în care pregăteşti umplutura.

Toci cu un cuţit spana­cul opărit. Il amesteci împreună cu usturoiul curăţat şi zdrobit. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti puţin spanacul asezonat cu usturoi. După 2-3 minu­te, iei vasul de pe foc şi pui brânza dată pe râză­toare, smântână, busuioc şi un praf de piper.

Intinzi aluatul sub forma unui disc mai mare decât forma pentru tartă şi tapetezi cu el baza şi pereţii formei. Torni umplutura cu spanac, o nivelezi şi presari uniform parmeza­nul, după care faci nişte adâncituri cu dosul lingurii şi spargi ouăle rămase.

Coci tarta la foc mediu, 30 de minute. O porţionezi când e călduţă.

Tarta cu spanac si oua de prepelita

Tarta_cu_spanac_si_oua_de_prepelita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.