Tarta cu spanac si mere

Printeaza

Tarta cu spanac si mere din: aluat, mere, spanac, usturoi, oua, frisca, unt, seminte de pin, nucsoara, cuisoare, sare, piper.

Ingrediente:Tarta cu spanac si mere

  • 1 pachet aluat fraged
  • 4 mere
  • 500 g spanac
  • 1 catel de usturoi
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 150 g frisca nebatuta (sau smantana)
  • 30 g unt
  • 2 linguri seminte de pin
  • 3 prize nucsoara rasa
  • 1 varf de cutit cuisoare pisate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180C.Imbracati cu aluat o forma de tarta si intepati aluatul (pe fundul formei) cu o furculita. Acoperiti-l cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole uscata si dati-l 5 minute la cuptor.

Curatati spanacul si puneti-l intr-o tigaie impreuna cu usturoiul zdrobit si cu untul. Adaugati sare si lasati-l sa fiarba la foc iute, pana ce se evapora toata apa.

Curatati merele si taiati-le felii.Indepartati din forma hartia si boabele de fasole si acoperiti aluatul cu un strat de mere si pe urma cu unul de spanac.

Bateti ouale intregi cu galbenusurile si cu frisca sau smantana si condimentati cu sare, piper, nucsoara si cuisoare.

Varsati amestecul peste tarta, presarati deasupra semintele de pin si lasati-o sa se coaca 25 de minute in cuptorul incins.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.