Tartă cu spanac si cascaval

Printeaza

Tartă cu spanac si cascaval din: faina, unt, galbenus, apa mienala, praf de copt, sare, spanac, oua, usturoi, ceapa, unt, cascaval, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_spanac_si_cascaval

pentru aluat:

  • 175 g faina
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 3 linguri apa minerala
  • 1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • sare

pentru umplutura:

  • 500 g spanac oparit si scurs de zeama
  • 6 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe potrivite
  • 50 g unt
  • cascaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina într-un vas şi amesteci cu un praf de sare, apoi adaugi untul tăiat bucăţele. Faci o adâncitură în faină, pui un gălbenuş, adaugi apa, praful de copt stins cu zeamă de lămâ­ie şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl pui la rece 30 de minute.

Pentru umplutură, cureţi ceapa, usturo­iul şi toci mărunt. încingi ulei într-o tiga­ie şi căleşti 2-3 minute. Ai grijă să nu se ardă usturoiul, deoarece umplutura va deveni amară. Adaugi spanacul scurs, untul, sarea, piperul şi amesteci ingredi­entele la foc mic, cam 3 minute. Scoţi coca de la rece, întinzi aluatul într-o tavă rotundă, îmbraci şi pereţii până la jumătate, înţepi cu furculiţa şi îl coci în cuptorul preîncălzit 10 minute.

Apoi îl scoţi şi-l laşi la răcit puţin. Torni compoziţia de spanac peste alu­at, spargi ouăle deasupra umpluturii şi razi caşcaval. Introduci din nou în cup­torul preîncălzit pentru 20-25 de mi­nute. Serveşti tarta rece sau caldă.

Tartă cu spanac si cascaval

Tarta_cu_spanac_si_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.