Tarta cu spanac si branza cu mucegai

Printeaza

Tarta cu spanac si branza cu mucegai din: faina, ou, unt, sare, apa, praf de copt, spanac, branza de burduf, branza cu mucegai, branza de vaci, piper, oua, smantana, rosii cherry.

Ingrediente:Tarta cu spanac si branza cu mucegai

  • 200 g făină
  • 1 ou
  • 60 g unt rece
  • sare
  • 3 linguri apă
  • 1 linguriţă praf de copt

Pentru umplutură:

  • 1 kg spanac proaspăt
  • 100 g brânză de burduf
  • 125 g brânză cu mucegai (camembert)
  • 150 g brânză de vaci
  • sare
  • piper
  • 1 legătură usturoi verde
  • 2 ouă
  • 50 ml smântână
  • 100 g roşii cherry

 

Mod de preparare:

Din ingrediente faci un aluat pe care-l dai la rece pentru 30 de minute.

Speli şi cureţi spanacul de codiţe, îl pui la fiert şi-l opăreşti pentru 2-3 minute. Il scurgi bine şi îl mixezi alături de celelalte ingrediente, mai puţin brânza cu mucegai, pe care o tai cubuleţe şi o amesteci cu compoziţia de spanac.

Intinzi un aluat subţire, pe care îl aşezi în tava tapetată cu unt şi îl înţepi cu furculiţa din loc în loc, apoi îl acoperi cu hârtie de copt şi boabe de fasole (pentru a evita umflarea aluatului).

Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 175°C, pentru 10 minute. Apoi, indepărtezi hârtia de copt şi torni compoziţia peste aluat, apoi decorezi tarta cu roşii cherry tăiate în jumătate.

Introduci tava în cuptor pentru 35-40 de minute, până ce tarta se rumeneşte frumos. Laşi să se răcorească puţin, după care poţi tăia tarta şi o serveşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.