Tarta cu spanac, ou si parmezan

Printeaza

Tarta cu spanac, ou si parmezan din: aluat foitaj, spanac, ulei de masline, oua, branza ricotta, parmezan, sare, nucsoara.

Tarta_cu_spanac_ou_si_parmezan

Ingrediente:

  • 400 g aluat foitaj
  • 1 kg spanac
  • 5 linguri cu ulei de masline
  • 2 ouă
  • 500 g brânză ricotta
  • 70 g parmezan ras
  • 6 ouă fierte tari
  • sare
  • nucşoară

Mod de preparare

Spală spanacul în mai multe ape reci şi opăreşte-l în apă cu sare două minute. Pune-l la scurs şi toacă-l mărunt.

Amestecă-l cu un praf de nucşoară, două ouă, parmezan, 2-3 linguri cu ulei de măsline, brânza ricotta si sare.

Imparte aluatul in doua si întinde-l uşor cu sucitorul. Pune o foaie într-o tavă cu diametrul de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Toarnă umplutura de spanac şi ricot­ta şi pune din loc în loc ouăle fierte, curăţate de coji. Acoperă tarta cu a doua foaie de aluat şi îndoaie cu atenţie marginile, astfel încât să nu iasă umplutura.

Din resturile de aluat, decupează mici figurine, apoi aşază-le pe tartă. Unge cu uleiul rămas şi dă la cuptor pentru o oră. Lasă să se răcească, abia apoi feliază tarta cu spanac.

Tarta cu spanac, ou si parmezan

Tarta_cu_spanac_ou_si_parmezan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.