Tartă cu spanac (o gustare vegetariana)

Printeaza

Tartă cu spanac din: unt, faina, sare, spanac, branza telemea, smantana, oua, piper, boia, rozmairn, salvie si usturoi.

Ingrediente:Tarta_cu_spanac

  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 1 praf sare
  • 500 g spanac
  • 250 g branza telemea
  • 200 g smantana
  • 4 oua
  • piper
  • boia
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 lingurita salvie tocata
  • 2 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Se taie cuburi untul şi se frământă un aluat cu făină, sare şi 3 linguri de apă rece. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie din acest aluat şi se îmbracă în ea o formă de tartă (0 28 cm). Se ridică o margine înaltă şi se dă forma la frigider cca 1 oră. Se pregăteşte spanacul.

Se opăreşte în apă cu sare şi se trece prin jet de apă rece; se stoarce şi se toacă grosier. Se taie cubuleţe brânza. Se încinge cuptorul la 180°C. Se bat ouăle cu smântână şi se condimentează cu sare, piper şi boia. Se amestecă spanacul cu brânză şi verdeaţă; se adaugă usturoiul pisat.

Amestecul de legume se repartizează pe blat, se piperează şi se toarnă deasupra amestecul de ouă; se coace tarta la mijlocul cuptorului cca 50 de minute.

Tartă cu spanac

Tarta_cu_spanac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta-i reeta vegetariana?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.