Tartă cu spanac (o gustare vegetariana)
PrinteazaTartă cu spanac din: unt, faina, sare, spanac, branza telemea, smantana, oua, piper, boia, rozmairn, salvie si usturoi.
- 125 g unt
- 250 g faina
- 1 praf sare
- 500 g spanac
- 250 g branza telemea
- 200 g smantana
- 4 oua
- piper
- boia
- 1 lingura rozmarin tocat
- 1 lingurita salvie tocata
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se taie cuburi untul şi se frământă un aluat cu făină, sare şi 3 linguri de apă rece. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie din acest aluat şi se îmbracă în ea o formă de tartă (0 28 cm). Se ridică o margine înaltă şi se dă forma la frigider cca 1 oră. Se pregăteşte spanacul.
Se opăreşte în apă cu sare şi se trece prin jet de apă rece; se stoarce şi se toacă grosier. Se taie cubuleţe brânza. Se încinge cuptorul la 180°C. Se bat ouăle cu smântână şi se condimentează cu sare, piper şi boia. Se amestecă spanacul cu brânză şi verdeaţă; se adaugă usturoiul pisat.
Amestecul de legume se repartizează pe blat, se piperează şi se toarnă deasupra amestecul de ouă; se coace tarta la mijlocul cuptorului cca 50 de minute.
Tartă cu spanac
Pofta buna!
Asta-i reeta vegetariana?