Tarta cu spanac, ceapa verde si seminte

Printeaza

Tarta cu spanac, ceapa verde si seminte din: faina, galbenus, ulei, apa minerala, praf de copt, sare, boia dulce, pipote, spanac, oua, ceapa verde, semitne, gris.

Ingrediente:Tarta_cu_spanac_ceapa_verde_si_seminte

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 1 galbenus
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • 1 lingurita praf de copt
  • cate 1 varf de cutit de sare si boia dulce

pentru umplutura:

  • 300 g pipote
  • 1 1/2 kg spanac proaspat
  • 6 oua
  • 10 fire ceapa verde
  • 150 g seminte decojite de floarea soarelui
  • 1-2 linguri gris
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cerni faina intr-un cas- tron, iar in mijloc faci o adancitura in care pui galbenusul, 50 ml ulei, sarea, boiaua, praful de copt si apa minerala. Amesteci ingredientele, apoi framanti putin, incorporand treptat 70 ml ulei. Invelesti aluatul fn folie si il pastrezi fn frigider 1/2 ora.

Speli pipotele si le fierbi in apa usor sarata, apoi le tai marunt. Fierbi 4 oua tari si le cureti. Oparesti frunzele de spanac curatate si spalate. Toci spanacul scurs, ceapa verde si pipotele. Amesteci spanacul, ouale ramase, semintele, grisul, ceapa, pipotele, piper si sare dupa gust.

Ungi cu ulei o tava de 30 cm. intinzi aluatul in strat de 4-5 mm si tapetezi cu el baza si peretii tavii. Pui 1/2 din umplutura, apoi jumatati de oua si acoperi cu umplutura ramasa. Coci tarta 40 de minute, la foc mediu, in cuptorul preincalzit.

Tarta cu spanac, ceapa verde si seminte

Tarta_cu_spanac_ceapa_verde_si_seminte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.