Tarta cu spanac, branza si oua

Printeaza

Tarta cu spanac, branza si oua din: faina, sare, unt, ou, apa, albus, spanac, branza de vaci, patrunjel, marar, nucsoara, piper,lapte.

Ingrediente pentru aluat: Tarta_cu_spanac_branza_si_oua

  • 300 g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri apa

Ingrediente pentru umplutura:

  • 9 oua + 1 albus
  • 500 g spanac
  • 600 g branza de vaci
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 varf de nucsoara
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare:

Faina cernuta, sarea si untul moale, la temperatura camerei, le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul, apoi adaugi cele 3 linguri cu apa si omogenizezi. Pui amestecul de ou in faina si framanti. Aduni aluatul intr-o bila, pe care o invelesti in folie si o dai la rece cca o ora.

Speli spanacul si il lasi sa dea in clocot 2 minute. Il scurgi, apoi il mixezi cu patrunjelul, mararul, branza, 3 oua si 1 albus. Adaugi nucsoara, sare si piper dupa gust. Intinzi doua foi; asezi una in tava unsa cu unt, imbracand si peretii. Adaugi umplutura si nivelezi. Cu un polonic mai mic faci 6 „cuiburi”.

Spargi ouale cu grija si le asezi in ele, 5 pe margine si unul in centru. Acoperi cu cealalta foaie, inlaturand excesul. Din restul de aluat poti sa faci mici ornamente. Ungi tarta cu galbenusul amestecat cu laptele si o introduci in cuptorul preincalzit, 50 de minute la 180 de grade Celsius, pana se rumeneste frumos.

Tarta cu spanac, branza si oua

Tarta_cu_spanac_branza_si_oua

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.