Tarta cu somon afumat si verdeata asortata

Printeaza

Tarta cu somon afumat si verdeata asortata din: faina, galbenus, unt, usturoi, ceapa, ulei de masline, verdeata asortata, oua, smantana, somon afumat.

Ingrediente:Tarta_cu_somon_afumat_si_verdeata_asortata

  • 250 g faina
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 legaturi verdeata asortata
  • 3 oua
  • 100 ml smantana
  • 250 g somon afumat

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, gălbenuş, unt rece, o linguriţă de sare şi 2-3 linguri de apă; se dă la frigider cca 30 min. Se întinde apoi o foaie cu sucitorul, pe planşeta tapetată cu făină, se aşază într-o formă unsă şi se ridică o margine.

Se acoperă cu o foaie de hârtie de copt, pe care se pun boabe de fasole uscate, pentru îngreunat. Se coace blatul 15 min. la 200 °C, apoi se îndepărtează hârtia cu boabe. Ceapa şi usturoiul, curăţate şi tocate, se călesc în ulei încins.

Se iau de pe foc, se lasă să se răcorească puţin şi se amestecă împreună cu verdeaţa tocată. Se aşază pe blat compoziţia de verdeaţă. Se adaugă ouăle bătute cu smântână, sare şi piper, se aşază fâşii de somon afumat si se mai coace 25 de minute.

Tarta cu somon afumat si verdeata asortata

Tarta_cu_somon_afumat_si_verdeata_asortata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.