Tarta cu smochine si cas proaspat
PrinteazaTarta cu smochine si cas proaspat din: ulei, esalote, cas, smochine, oua, frisca.
- 200 g foitaj
- 1 lingură ulei de măsline
- 4-6 eşalote, tocate mărunt
- 150 g caş proaspăt, sfărâmat
- 8 smochine, tăiate in două
- 4 ouă
- 300 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 7/220 C. Intinde aluatul într-o foaie de grosimea unei monede şi aşazâ în forma de 20-28 cm. Dâ la congelator 10 minute.
Incinge uleiul şi soteazâ eşalotele câteva min. Presară în tavă şi apoi presară caşul. Aşază smochinele cu partea tăiată în sus.
Combină ouăle cu frişca lichidă şi potriveşte gustul de sare şi piper. Toarnă peste smochine. Aşază forma în tava de cuptor încinsă în mijlocul cuptorului şi dă la cuptor 15 minute.
Micşorează temperatura la semnul 5/190 C sau pănâ când se rumeneşte şi se coagulează. Dacă se arde fără să se întărească, atunci acoperă forma cu hârtie de copt.
Scoate tava din cuptor şi lasă să se răcească câteva minute. Serveşte cu salată verde.
Tarta cu smochine si cas proaspat
Pofta buna!