Tarta cu sardine

Printeaza

Tarta cu sardine din: faina, drojdie, ulei, apa, sare, sardine in ulei rosii, ulei, vin alb, sare, pesmet, cimbru.

Ingrediente aluat:Tarta cu sardine

  • 300 g făină
  • 25 g droj­die
  • 45 ml ulei
  • 150 ml apă
  • sare

Ingrediente umplutură:

  • 2 cutii sardine în ulei
  • 3 roşii
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură vin alb
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu o lingură făină şi laşi maiaua la crescut. Când a dospit o torni peste făină şi începi să frămânţi aluatul încorporând uleiul, apa caldă rămasă şi un praf de sare.

Il laşi să dospească 20 de minute, apoi îl întinzi într-o tavă rotundă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Ungi cu ulei aluatul, aşezi roşiile tăiate felii subţiri şi presari sare, piper şi cimbru.

Scurgi sardinele din ulei şi le aşezi în raze în tavă, presari cimbrul, torni uleiul rămas ameste­cat cu vinul, pui şi pesmetul şi coci tarta la foc potrivit 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.