Tarta cu sardele si mazare

Printeaza

O reteta simpla de tarta cu sardele si mazare din: foi de placinta, sardele, ceapa, smantana, oua, mazare, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Tarta cu sardele si mazare

  • 5 foi de plăcintă subţiri, decongelate
  • 500 g sardele
  • 1 ceapă medie
  • 1 dl smântână
  • 2 ouă
  • 200 g mazăre boabe
  • 1 căţel de usturoi
  • 5 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi scoateţi solzii sardelelor. Clătiţi-le sub un jet de apă rece, lăsaţi-le să se scurgă într-o sită şi uscaţi-le cu hârtie absorbantă de bucătărie. Fierbeţi mazărea în apă cu sare, cât să rămână potrivit de tare, scurgeţi-o şi lăsaţi-o să se răcească.

Ungeţi cu ulei patru foi subţiri de plăcintă. Suprapuneţi-le peste cea neunsă, în aşa fel încât să nu se suprapună colţurile nici uneia dintre ele. Aşezaţi-le pe hârtie de cuptor şi treceţi-le pe o tavă cu diametru de 24 cm, lăsând marginile să iasă din tavă.

Intr-un castron, amestecaţi mazărea cu smântână, jumătate din cantitatea de pătrunjel spălat şi tocat, împreună cu usturoiul şi cu ouăle bătute puţin. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o felii subţiri. Aşezaţi ceapa pe fundul foilor de plăcintă, iar dea­supra ei compoziţia cu mazăre.

Acoperiţi-o cu sardelele aşezate ca nişte raze şi presă­raţi deasupra pătrunjelul rămas. Săraţi, piperaţi şi stropiţi totul cu un fir de ulei de măsline. încreţiţi foile de plăcintă orientân- du-le spre interiorul tartei şi daţi la cuptor 35 de minute, la o temperatură de 180°C. Scoateţi tarta din tavă şi aşezaţi-o pe un platou rotund; serviţi-o caldă.

Tarta cu sardele si mazare

Tarta cu sardele si mazare

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.