Tarta cu salata

Printeaza

Tarta cu salata din: aluat foitaj, ceapa, salata, piept de porc neafumat, telemea, oua, lapte, mustar, piper, unt.

Ingrediente:Tarta_cu_salata

  • un pachet aluat foitaj
  • o ceapa medie
  • o salata
  • 200 g piept de porc neafumat
  • 200 g telemea
  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • o lingurita mustar fin
  • piper
  • 20 g unt

 

Mod de preparare:

Aluatul se scoate din pachet, se lasă la decongelat şi apoi se întinde uşor cu sucitorul. Se unge tava de copt cu 10 g de unt, se aşază aluatul şi se răsuceşte marginea. Se înţeapă cu furculiţa. Se unge cu un strat subţire de muştar fin şi se coace 5 minute, acoperită cu folie de aluminiu. Apoi, folia se scoate si se lasă tarta la temperatura camerei.

Intr-o tigaie cu 10 g de unt se pune ceapa mărunt tăiată la călit. După ce a devenit aurie, se pune pieptul de porc tăiat cubulete. Se căleşte aproximativ 10 minute amestecând continuu. Apoi, se adaugă salata tăiată subţire.

După ce salata s-a înmuiat bine, se pune umplutura în interiorul tartei. Se nivelează toată umplutura si, eventual, se scutură uşor forma de copt pentru ca interiorul să se aşeze. Se pune brânza tăiată cuburi.

Ouăle se bat bine ca pentru omletă, se amestecă cu laptele şi se pune un praf de piper. Se dă vasul la cuptor pentru 30 de minute. Se lasă să se răcorească în tavă si apoi se taie şi se serveşte.

Tarta cu salata

Tarta_cu_salata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.