Tarta cu rubarba si bezea

Printeaza

Tarta cu rubarba si bezea din: rubarba, ghimbir, unt, zahar, ou, faina, zahar pudra, sare.

Ingrediente:Tarta_cu_rubarba_si_bezea

  • 250 g rubarba
  • 15 g ghimbir confiat
  • 80 g unt moale
  • 70 g zahar
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 1 lingurita zahar pudra
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă rubarba, eventual se deco- jesc tijele şi se taie bucăţele de 2 cm. Se toacă ghimbirul confiat. 2 Se încin­ge cuptorul la 180°C. Se pune într-un castron untul moale cu 30 g zahăr; se bat cu mixerul cca 5 min. Se separă oul.

Gălbenuşul se înglobează în ames­tecul de unt şi se adaugă făina ames­tecată cu praf de copt şi ghimbirul. Se dă aluatul într-o formă de tort ( 18 cm) tapetată cu hârtie de copt; se aşază deasupra bucăţelele de rubarbă; se coace la mijlocul cuptorului cca 25 min. Se pun într-un castron albuşurile şi 1 praf de sare; se bat şi apoi se înglobează restul de zahăr. Se mai bate 2 min.

După 25 de minute de coacere, se scoate prăjitura din cuptor şi se repartizează deasupra compoziţia de bezea; se mai coace 8 minute şi se lasă să se răcească. Se serveşte even­tual cu frişcă.

Tarta cu rubarba si bezea

Tarta_cu_rubarba_si_bezea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.