Tartă cu roşii uscate si branza de vaci

Printeaza

Tartă cu roşii uscate si branza de vaci din: faina, praf de copt, ulei, smantana, branza de vaci, ceapa, rosii uscate, branza mozzarella, patrunjel, sare, piper, rosii, cimbru si miez de nuca.

Ingrediente:Tarta_cu_rosii_uscate_si_branza_de_vaci

  • 250 g faina
  • 3 g praf de copt
  • 150 ml ulei
  • 100 ml apa
  • 200 ml smantna
  • 250 g branza de vaci
  • o ceapa alba
  • 100 g rosii uscate in ulei
  • 300 g branza mozzarella
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • rosii
  • cimbru
  • miez de nuca

 

Mod de preparare:

Ceapa curăţată se toacă mărunt şi se căleşte în 50 ml ulei şi puţină apă. Când s-a răcit se amestecă bine cu smântână, brânza de vaci, sare şi piper după gust.

Se adaugă roşii uscate scurse de ulei şi tocate mărunt şi pătrunjel tocat.

Făina se amestecă împreună cu praful de copt, jumătate de linguriţă cu sare, apa fiartă şi uleiul. Se amestecă bine şi se frământă până se obţine un aluat omogen.

Se întinde o foaie potrivit de groasă şi se decupează cercuri mai mari. Se pun în forme de tartă din hârtie unse cu ulei, se introduc în cuptorul încins şi se coc zece minute.

Se toarnă umplutura, se introduc din nou în cuptor şi se coc la foc mediu 20 de minute sau până când se întăreşte compoziţia şi nu mai curge. Se servste calde sau reci, cu o salata din rosii, cimbru, mie de nuca si mozzarela.

Tartă cu roşii uscate si branza de vaci

Tarta_cu_rosii_uscate_si_branza_de_vaci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.