Tarta cu rosii in stil provensal

Printeaza

Tarta cu rosii in stil provensal din: anghinare, rosii cherry, usturoi, sare, piper, faina, unt, branza dulce, rosii, ceapa, ulei de masline si branza de capra.

Ingrediente:Tarta_cu_rosii_in_stil_provensal

  • 150 g anghinare murata
  • 300 g rosii cherry
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 120 g faina
  • 120 g unt
  • 120 g branza dulce
  • 4 linguri rosii bucati
  • 2 cepe mici
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 g crema de branza de capra

 

Mod de preparare:

Scurgeţi anghinarea şi tăiaţi-o bucăţi. Spălaţi roşiile cherry şi uscaţi-le pe un şervet de bucătărie.

Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l mărunt, amestecaţi-l cu roşiile şi condimentaţi-le.

Amestecaţi făina cu un praf de sare, untul tăiat fulgi şi brânza dulce. Preîncălziţi cuptorul la 200°C.

Intindeţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi tapetaţi cu el o formă de tartă (028 cm).

Presăraţi roşiile bucăţi, adăugaţi anghinarea şi roşiile cherry, curăţaţi ceapa mică, tocaţi-o şi presăraţi-o peste tartă.

Condimentaţi-o şi presăraţi-o cu ulei de măsline. Coaceţi-o cca. 15 minute. Din crema de brânză de capră formaţi bulgăraşi şi presăraţi-i pe tartă.

Lăsaţi-o la cuptor încă 5 minute, apoi ornaţi-o cu busuioc.

Tarta cu rosii in stil provensal

Tarta_cu_rosii_in_stil_provensal

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Fuuuu, vreau si eu 🙂 2, daca se poate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.