Tartă cu roşii si rozmarin

Printeaza

Tartă cu roşii si rozmarin din: faina, drojdie, lapte, zahar tos, sare, dovleac, unt, mozzarella, masline, rosii cherry, piper, sos de rosii picant.

Ingrediente:Tarta_cu_rosii_si_rozmarin

  • 500 g faina
  • 20 g drojdie
  • 250 ml lapte dulce
  • o lingurita cu zahar tos
  • jumatate de lingurita cu sare
  • 200 g dovleac de placinta ras
  • 45 g unt
  • 200 g mozzarella
  • un fir de rozmarin
  • 200 g masline
  • 200 g rosii cherry
  • piper
  • sos de rosii picant

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, amestecându-se cu puţină făină. Se lasă să dospească zece minute, apoi se toarnă peste făina cernută. Se adaugă zahărul tos, sarea şi piper după gust, dovleacul crud dat prin răzătoarea cu ochiuri mici şi untul topit. Se presară puţin rozmarin tocat şi se frământă totul.

Aluatul obţinut se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Se împarte în patru bucăţi, se întind sub formă rotundă şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt presărată cu făină.

Se formează pe fiecare câte un cerc din felii de mozzarella, se aşază din loc în loc roşii cherry crestate pe mijloc, măslinele întregi sau fără sâmburi şi se presară cu rozmarin. Se lasă să crească cinci minute, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 20-25 de minute.

Se serveste fierbinte sau calda, cu sos de rosii picant.

Tartă cu roşii si rozmarin

Tarta_cu_rosii_si_rozmarin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.