Tarta cu rosii si ceapa

Printeaza

Tarta cu rosii si ceapa din: faina, unt, apa rece, sare, rosii, ceapa, piper, fileuri de sardine, masline.

Ingrediente:Tarta_cu_rosii_si_ceapa

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 2-3 linguri apa rece
  • 1 varf cutit de sare

pentru umplutura:

  • 3 rosii
  • 3-4 cepe
  • piper
  • 4 fileuri de sardine
  • masline

 

Mod de preparare:

Cerni făina, o pui într-un bol şi adaugi sarea şi untul, apoi frămânţi şi, treptat, torni apa, până obţii un aluat compact. Il dai la frigider o oră, apoi îl scoţi, îl întinzi în tavă, unsă cu unt, şi-l înţepi din loc în loc.

Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o sotezi. Când e gata, o răstorni peste aluat. Apoi speli bine roşiile, le tai în jumătăţi şi le pui tot peste ceapă. La sfârşit, adaugi şi feliile de sardine. Laşi la cuptor 30 de minute.

Când este gata, decorezi cu măsline.

Tarta cu rosii si ceapa

Tarta_cu_rosii_si_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.