Tarta cu rosii si ceapa
PrinteazaTarta cu rosii si ceapa din: faina, unt, apa rece, sare, rosii, ceapa, piper, fileuri de sardine, masline.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 2-3 linguri apa rece
- 1 varf cutit de sare
pentru umplutura:
- 3 rosii
- 3-4 cepe
- piper
- 4 fileuri de sardine
- masline
Mod de preparare:
Cerni făina, o pui într-un bol şi adaugi sarea şi untul, apoi frămânţi şi, treptat, torni apa, până obţii un aluat compact. Il dai la frigider o oră, apoi îl scoţi, îl întinzi în tavă, unsă cu unt, şi-l înţepi din loc în loc.
Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o sotezi. Când e gata, o răstorni peste aluat. Apoi speli bine roşiile, le tai în jumătăţi şi le pui tot peste ceapă. La sfârşit, adaugi şi feliile de sardine. Laşi la cuptor 30 de minute.
Când este gata, decorezi cu măsline.
Tarta cu rosii si ceapa
Pofta buna!