Tarta cu rosii si cascaval dobrogean

Printeaza

Tarta cu rosii si cascaval dobrogean din: faina, margarina, apa minerala, otet, sare, rosii, ceapa, ulei, cascaval dobrogean, pesmet, mustar, sare, piper, cimbru

Ingrediente:Tarta cu rosii si cascaval dobrogean

  • 350 g făină
  • 150 g margarină
  • 100-150 ml apă minerală
  • 1 lingură oţet
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 1 kg roşii
  • 200 g ceapă albă
  • 300 ml ulei de măsline
  • 200 g caşcaval dobrogean
  • 50 g pesmet
  • 2 linguriţe muştar
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Margarina tăiată cubuleţe o pui într-un bol şi adaugi apa, sare, oţet şi făina cernută. Frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl dai la rece o oră.

Roşiile spălate le feliezi şi le presari cu sare.

Separat, freci muştarul cu ulei de măsline, sare, piper şi adaugi cimbrul. Intinzi aluatul într-o foaie potrivită, de mărimea formei şi ungi cu pasta de muştar. Aşezi apoi un rând de roşii, ceapa tăiată solzişori fini, iar deasupra presari pesmet şi caşcaval ras.

Introduci tarta în cuptor, până se rumeneşte bine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.