Tarta cu rosii, parmezan si busuioc

Printeaza

Tarta cu rosii, parmezan si busuioc din: faina, lapte, drojdie, miere, parmezan, galbenus, rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei, sare.

Ingrediente:Tarta_cu_rosii_parmezan_si_busuioc

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu miere
  • 2 linguri cu parmezan
  • 1 galbenus
  • 6 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • frunze de busuioc proaspat
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune făina într-un castron, fă o adâncitură, adaugă drojdia sfărâmată şi toarnă peste ea mierea şi puţină apă.

Amestecă drojdia cu mâna, apoi adună în mijloc puţină făină şi las-o crească vreo zece minute.

Toarnă laptele peste drojdia crescută şi frământă cu toată făina, apoi adaugă gălbenuşul frecat cu o jumătate de linguriţă de sare. Frământă în continuare şi pune două linguri cu ulei de măsline.

Când aluatul este omogen, elastic şi se ia de pe mână, lasă-l să se odihnească vreo 20 de minute.

Unge o formă de tartă cu ulei, tapeteaz-o cu făină şi aşază în ea aluatul.

Presară parmezanul, apoi usturoiul pisat mărunt şi aşază roşiile tăiate in doua. Adauga sare, stropeste cu ulei si da la cuptor 45 de minute.

Serveste tarta dupa ce s-a racorit, asezonata cu frunze proaspete de busuioc.

Tarta cu rosii, parmezan si busuioc

Tarta_cu_rosii_parmezan_si_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.