Tartă cu prune uscate

Printeaza

Tartă cu prune uscate

Ingrediente:Tartă cu prune uscate

  • 750 g prune uscate fără sâmburi
  • 1 l ceai aromat de fructe
  • 200 g marmeladă de fructe
  • 1 pachet margarină
  • puţină sare
  • 400 g făină

 

Mod de preparare:

Tai prunele bucăţi mici şi le pui pentru 10 minute în ceai fierbinte, apoi le scurgi bine. în acest timp frămânţi un aluat din margarină, sare şi făină.

Il laşi 20 de minute la rece, după care întinzi o foaie rotundă într-o tavă de tartă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, întinzi marmelada, apoi pui bucăţile de prune.

Din aluatul rămas întinzi o foaie din care tai fâşii pe care le aşezi grilaj. Coci tarta 30 de minute, apoi cât e caldă, o ungi cu un sirop fiert de apă cu zahăr.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.