Tarta cu prune, migdale si rom

Printeaza

Tarta cu prune, migdale si rom din: ou, praf de copt, rom, migdale, zahar, prune, faina, unt, amidon, lapte, apa, scortisoara.

Ingrediente:

  • 1 gălbenuş
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
  • 3 linguri rom
  • 50 g migdale măcinate
  • 200 g zahăr
  • 1 kg prune
  • 300 g făină
  • 180 g unt
  • 3 linguri amidon
  • 2 linguri lapte rece
  • 4 linguri cu apă
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară

 

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu praful de copt, cu jumătate din zahăr, cu un gălbenuş şi cu untul topit.

Când se încorporează ingredientele, dai alu­atul la frigider o oră. Adaugi laptele numai dacă aluatul e fărâmicios.

Speli prunele, le cureţi de sâmburi, le tai jumătăţi, torni peste ele romul şi presari scorţişoara şi restul de zahăr.

Le laşi deoparte o oră. Ulterior, pui amestecul pe foc şi-l laşi să fiarbă 3 minute.

Dizolvi ami­donul în apă, îl torni peste prune şi mai dai un clocot, apoi iei oala de pe foc.

Intinzi aluatul pe o tavă tapetată cu unt şi-l înţepi cu furculiţa, din loc în loc.

Aşezi peste el migdalele măcinate, apoi aranjezi bucăţile de prune.

Dai tava la cuptorul preîncălzit o oră.

 

Tarta cu prune, migdale si rom

Tarta_cu_prune_migdale_si_rom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.