Tartă cu praz

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu praz, cascaval, ulei, oua, lapte, smantana, sare, piper, foietaj congelat.

Ingrediente: Tartă cu praz

  • 1 pachet aluat congelat de foietaj
  • 4 bucăţi de praz
  • 100 g caşcaval ras
  • 2 linguri ulei
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smântână slabă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Aluatul se scoate din ambalaj şi se lasă să se dez­gheţe. Se curăţă prazul şi se opreşte numai partea albă, care se spală. Se şterge şi se taie rondele fine. Intr-o tiga­ie se încinge uleiul şi se pune prazul. Se amestecă şi se acoperă cu un capac. Se lasă la foc mic pentru 15-20 de minute.

Din aluat se taie o treime, iar restul se întinde uşor cu sucitorul şi se aşază într-o formă de tartă. Se presară caşcavalul ras. Intr-un castron se pun ouăle, laptele şi smântână, sarea şi piperul şi se amestecă bine.

In forma de tartă, peste caşcaval se pune prazul înmuiat în tigaie. Si apoi se toarnă amestecul de ouă şi lapte. Se acoperă cu restul aluatului, întins puţin cu sucitorul. Se găureşte cu fur­culiţa din loc în loc, iar mar­ginile se întorc în interior pentru a evita scurgerea conţinutului. Se coace 35 de minute şi apoi se lasă 10 minute să se răcorească înainte de a tăia.

 Tartă cu praz

Tartă cu praz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.