Tarta cu praz si mazare

Printeaza

Tarta cu praz si mazare din: aluat, praz, mazare, unt, oua, smantana, branza, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_praz_si_mazare

  • 1 aluat foitaj

Pentru umplutura:

  • 600 g praz
  • 300 g mazăre din conservă
  • 4 linguri unt
  • 3 ouă
  • 250 g smântână
  • 150 g brânză
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dezgheţi aluatul de foitaj, apoi îl întinzi într-o tavă de tartă, având grijă să îmbraci şi pereţii, apoi îl ungi cu 2 linguri de unt moale.

Pentru umplutură, cureţi prazul şi-l tai rondele. Scurgi mazărea, topeşti untul într-o tigaie şi căleşti prazul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să se răcească.

Pui peste praz ouăle bătute cu smântână şi omogenizezi compoziţia. Torni amestecul de praz, apoi presari mazărea, adaugi brânza rasă şi dai la cuptor 45 de minute.

Tarta cu praz si mazare

Tarta_cu_praz_si_mazare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.