Tartă cu praz şi kaiser

Printeaza

Tartă cu praz şi kaiser din: apa, unt, oua, faina, zahar tos, drojdie, branza telemea, kaizer, ciuperci, praz, sare, piper, rozmarin si branza cu mucegai.

Ingrediente:Tarta_cu_praz_si_kaiser

  • 230 ml apa
  • 100 g unt
  • doua oua
  • 350 g faina
  • o lingurita zahar tos
  • 10 g drojdie
  • 100 g branza telemea
  • 200 g kaizer
  • 100 g ciuperci
  • un fir de praz
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • branza cu mucegai

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în apa călduţă, se adaugă zahărul tos, jumătate de linguriţă cu sare şi făină cât să rezulte un aluat curgător. Se lasă să dospească 10 minute la cald, se adaugă 50 g unt topit şi răcit, restul de făină şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.

Prazul se spală şi se taie rondele subţiri, ciupercile se spală şi se taie felii subţiri. Kaiserul se taie felii subţiri, apoi julien sau cubuleţe.

Se încinge restul de unt, se căleşte prazul până se înmoaie, se adaugă ciupercile, kaiserul, sarea şi piperul. Se amestecă, se ţine pe foc până scade lichidul lăsat de ciu¬perci şi se lasă să se răcească.

Se amestecă brânza sfărâmată cu legumele şi carnea, se întinde aluatul într-o tavă unsă cu unt, se toarnă deasupra umplutura şi se coace la foc pdtrivit 20 de minute.

La compozitie se mai poate adauga rozmarin tocat marunt sau branza cu mucegai.

Tartă cu praz şi kaiser

Tarta_cu_praz_si_kaiser

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.