Tarta cu praz si ciuperci

Printeaza

Tarta cu praz si ciuperci din: ciuperci, praz, oua, smantana, cascaval, patrunjel, ulei, faina, margarina, praf de copt, sare.

Ingrediente:Tarta_cu_praz_si_ciuperci

  • 4-5 ciuperci
  • 2 fire de praz
  • 2 oua
  • 2 linguri cu smantana
  • 100 g cascaval
  • patrunjel
  • ulei

Ingrediente pentru aluat:

  • 350 g faina
  • 3 linguri cu smantana
  • 50 g margarina
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • 1 ou
  • 1 lingurita cu sare

Mod de preparare:

Intr-un castron, framanta faina cu praful de copt, oul, smantana, margarina topita si racita si sarea.

Aluatul astfel obtinut lasa-l la rece 15 minute. Separat, bate ouale cu smantana si un praf de sare.

Intinde din aluat o foaie potrivit de groasa.

Asaz-o in forma de tarta unsa cu putin ulei. Unge blatul cu o lingura din amestecul de ou si smantana.

Din loc in loc, pune rondele de praz si felii de ciuperci. Rade deasupra cascavalul si toarna restul de ou si smantana.

Presara putin patrunjel si lasa la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute.

Tarta cu praz si ciuperci

Tarta_cu_praz_si_ciuperci

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tarta cu praz si branza cheddar

Tarta cu praz si branza cheddar

Tarta cu praz si branza cheddar din: unt, praz, usturoi, arpagic, rozmarin, salvie, oua, smantana, branza cheddar, parmezan, sare de mare, piper alb, aluat de tarta. Ingrediente: 2 linguri unt nesărat 2 fire praz, feliat 2 lingurite, usturoi tocat 3 linguri arpagic tocat 2 lingurite rozmarin proaspăt tocat 1 lingurita salvie proaspata tocata 4 oua […]

 

Tarta cu ceapa caramelizata si praz

Tarta cu ceapa caramelizata si praz din: ceapa, praz, unt, ulei, otet, oua, smantana, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe roşii 4 fire de praz 75 g unt 3 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet de vin roşu sare piper 500 g aluat 2 oua 200 ml smântână nefermentată 100 g caşcaval 100 g […]

 

Tarta_cu_ciuperci_si_praz

Tarta cu ciuperci si praz

Tarta cu ciuperci si praz din: faina, oua, ulei, otet, sare, praz, ciuperci, piper, smantana, cascaval, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 1 ou 100 ml ulei 2 linguriţe oţet 1 praf de sare 3-4 linguri apă călduţă Pentru umplutură: 1-2 fire praz 400 g ciuperci sare piper 200 g smântână 4 ouă 100 g […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.