Tarta cu praz si cimbru

Printeaza

Tarta cu praz si cimbru din: unt, cub de legume, praz, cimbru, aluat de foitaj, lapte, paste de masline si oua.

Tarta_cu_praz_si_cimbru

Ingrediente:

  • 25 g unt
  • 1 cub concentrat de legume
  • 4-5 fire de praz, tăiat felii
  • 2 fire cimbru, mărunţit
  • 320 g aluat de foitaj, întins în foaie
  • 2 linguri lapte
  • 6 linguri pastă de măsline verzi
  • 6 ouă

 

Mod de preparare:

Intr-un vas pe foc topeşte untul şi adaugă cubul de concentrat şi 2 linguri apă. Adaugă prazul şi cimbrul şi potriveşte gustul de sare şi piper. Acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 min.

Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Decupează 6 cercuri de 10 cm din aluat şi trasează o margine de 2 cm de jurîmprejur. Crestează mijlocul pentru ca aluatul să nu se ridice prea mult şi unge marginea cu lapte. Dă la cuptor 10-12 min, până când se rumenesc şi cresc.

Opreşte cuptorul. Unge fiecare tartă cu pastă de măsline, aşează prazul şi dă din nou la cuptor ca să se încălzească înainte de a servi.

Fierbe ouăle în apă şi serveşte-le imediat aşezate pe tartă.

 

Tarta cu praz si cimbru

Tarta_cu_praz_si_cimbru

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. A fost buna tarta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.