Tartă cu praz si brănză gruyere

Printeaza

Tartă cu praz si brănză gruyere 

Ingrediente:Tartă cu praz si brănză gruyere

  • 500 g miez de praz
  • 200 g bucăţele de slănină neafumată
  • o ceapă mare tocată
  • puţin ulei de măsline
  • 5 ouă întregi
  • 30 cl de smântână degresată
  • puţină nucşoară
  • 200g de brânză gruyere rasă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi prazul şi tăiaţi-l în bucăţi de 1 -2 cm. Fierbeţi la abur timp de 20 de minute. Daţi-l deoparte, lăsându-l să se scurgă. Căliţi bucăţelele de slănină într-o tigaie la foc mic. Lăsaţi să iasă cât mai multă grăsime din ele, dar nu trebuie să se prăjească. Scoateţi-le pe hârtie absorbantă.

Căliţi ceapa tocată într-o tigaie cu ulei de măsline. Adăugaţi prazul scurs. Luaţi de pe foc când se în­moaie. Preîncălziţi cuptorul la 160° (treapta 5/6).

Intr-o farfurie, bateţi ouăle împreună cu smântână. Puneţi puţină sare, puţin piper şi un pic de nucşoară. Adăugaţi brânza gruyere rasă. Amestecaţi bine, apoi încorporaţi bucăţelele de slănină, ceapa şi pra­zul pe care îl scoateţi cu ajutorul unei spumiere pentru a-l scurge de lichidul în care a fiert.

Turnaţi preparatul într-un vas termorezistent uns cu ulei. Puneţi la cuptor şi lăsaţi să se coacă timp de 40-45 de minute. Este preferabil să îl gătiţi la bain-marie, dar nu este obligatoriu. Serviţi călduţ, ală­turi de salată verde sau o salată mixtă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.