Tartă cu piersici

Printeaza

O reteta simpla de tarta cu piersici din: oua, zahar, lapte, faina, unt, piersici, praf de copt, zahar vanilat si lamaie. O singură piersică înseamnă necesarul de vitamina C pentru o zi.

Ingrediente:Tartă cu piersici

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml de lapte
  • 250 g de faina
  • 20 g unt
  • 5 piersici mari
  • 1 praf de copt
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 1 lamaie rasa

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până când se albesc. Se presară făina şi praful de copt şi se toarnăîncet laptele călduţ. Se mixeazăîncontinuu.

Se adaugă coaja de lămâie şi zahărul vanilat.

Albuşurile se bat spumă. Se răstoarnă peste crema de gălbenuşuri. Se omogenizeazăîncet cele două compoziţii. Piersicile se spală şi se taie în jumătăţi.

Se unge o formă de tartă cu unt şi se pudrează cu făină. Se aşază fructele. Deasupra se toarnă compoziţia.

Se introduce forma în cuptorul preîncins şi se coace la 180°C aproximativ 45 minute. Se opreşte focul apoi, dar tarta se lasă să se răcească în cuptor. Se poate pudra cu zahăr.

Tartă cu piersici

Tartă cu piersici

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.