Tarta cu peste si legume

Printeaza

Tarta cu peste si legume din: mazare, fileuri de peste, morcovi, ardei rgasi, fenicul, salata rulada, porumb, oua, ceapa, faina, praf de copt, ulei, sare, piper, busuioc si rosii.

Ingrediente:Tarta_cu_peste_si_legume

  • 200 g mazare
  • 500 g fileuri de peste
  • doi morcovi
  • doi ardei grasi
  • o bucata de fenicul
  • 200 g salata rucola
  • 100 g porumb din conserva
  • 5 oua
  • o ceapa
  • 200 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • rosii

 

Mod de preparare:

Mazărea şi morcovii curăţaţi de coajă se fierb în apă cu sare. Morcovii se taie bastonaşe subţiri, apoi cubuleţe şi se pun într-un bol mai mare împreună cu mazărea. Feniculul se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie, se pune feniculul şi se căleşte cinci minute.

Se adaugă ardeii trăiaţi cubuleţe, se ţin încă cinci minute pe foc şi se lasă la răcit. Ouăle se mixează până îşi dublează volu- mul şi se toarnă peste legumele din bol. Se adaugă legumele călite împreună cu uleiul rămas, porumbul şi ceapa tocată mărunt.

Se presară busuioc, sare şi piper după gust, se adaugă peştele fiert şi tăiat bucăţele. Se presară făina, praful de copt, porumbul, se amestecă şi se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei şi presărată cu făină.

Se coace la foc potrivit până devine aurie şi se verifică dacă este gata cu o scobitoare. Se serveste calda sau rece, cu o salata de rucola cu rosii si busuioc.

Tarta cu peste si legume

Tarta_cu_peste_si_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.