Tarta cu peste si curry

Printeaza

Tarta cu peste si curry din: aluat de foietaj, peste, rosii, dovlecel, oua, smantana, ceapa rosie, pesmet, pudra de curry, marar, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_peste_si_curry

  • un pachet aluat de foitaj
  • 500 g peste
  • doua rosii
  • un dovlecel
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • doua cepe rosii
  • 50 g pesmet
  • o lingurita cu pudra de curry
  • o lingura cu marar tocat
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pestele se spala, se fierbe in apa cu sare, se scurge si dupa ce s-a curatat de oase si piele, se toaca marunt sau cuburi. Se pune intr-un bol impreuna cu ceapa rosie calita in uleiul de floarea-soarelui impreuna cu rosiile tocate marunt si dovlecelul dat pe razatoare.

Se adauga pudra de curry, doua oua, mararul tocat, pesmetul, sare si piper dupa gust. Se toarna trei sferturi din smantana, se arnesteca si se pune peste aluatul de foitaj aseazat intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Separat se amesteca restul de smantana si oua, se toarna peste umplutura, se niveleaza si se introduce in cuptorul incins.

Se coace la foc mediu pana ce capata o culoare aurie, iar compozitia nu mai curge.

Tarta cu peste si curry

Tarta_cu_peste_si_curry

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Buna tarta asta

  2. vreau si eu din tarta asta

  3. O fac, daca-mi dai sa gust inainte 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.