Tarta cu pere si cacao

Printeaza

Tarta cu pere si cacao din: unt, zahar pudra, faina, apa, sare, pere, oua, cacao, zahăr, zeamă de lămâie.

Ingrediente pentru aluat:

  • 120 g unt
  • 1/2 lingură zahăr pudră
  • 180 g făină
  • 2-3 linguri apă
  • 1 praf sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 pere
  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri unt
  • 1 cană zahăr
  •  zeamă de lămâie
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredi­entele până obţii un aluat pe care-l dai la frigider, înfăşurat în folie alimentară, 30 de minute.

Cureţi perele, le tai, le scoţi seminţele şi le stropeşti cu zeama de lămâie.

Tapetezi o tavă de tartă şi întinzi aluatul în ea. Ai grijă să acoperi şi pereţii. O înţepi din loc în loc şi pui perele.

Pentru umplutu­ră, amesteci zahărul cu făina şi cu cacaua.

Topeşti untul pe baie de aburi, adaugi ouăle bătute şi compoziţia cu făină.

O ţii la foc mic până când se omoge­nizează, apoi o laşi la răcorit şi o torni peste tartă.

O dai la cuptor încă 25-30 de minute. Serveşti presărată cu zahăr pudră.

O dai la cuptorul încins 15 minute.

 

Tarta cu pere si cacao

Tarta_cu_pere_si_cacao

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.