Tarta cu parmezan

Printeaza

Tarta cu parmezan din: aluat, faina, ou, sare, parmezan, rosii cherry, humus, crema de branza, somon, marar, capere.

Ingrediente:Tarta cu parmezan

  • 375 g aluat de tartă
  • făină pentru presărat
  • 1 ou, bătut cu 1 vârf de sare grunjoasa
  • 3 linguri de parmezan ras fin
  • 7 roşii cherry tăiate pe jumătate
  • 200 g de humus
  • 200g crema de brânză
  • 85 g de somon afumat
  • fire de mărar
  • capere mici

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 6. Se întinde foaia de aluat pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină până se obţine un dreptunghi mare cu dimensiunile de 30x40cm.

Se taie 25 de discuri cu diametrul de 6,5cm, apoi se pun în forme de brioşe pentru a obţine mici tarte. Se înţeapă baza tartelor cu o furculiţă.

Se unge aluatul cu oul bătut, se presară parmezanul şi se coc 10-12 minute până se rumenesc. Se frământă resturile de aluat, apoi se fac încă patru discuri. Se ung şi se coc la fel ca mai sus.

După ce toate bucăţile de aluat au fost scoase din cuptor, se pun la cuptor jumătăţile de roşii cherry, pe o tavă, timp de 8 minute.

Pentru a servi, se umplu tartele cu o linguriţă de humus si o roşie cherry. Altele se umplu cu cremă de brânză, o spirală de somon, mărar, piper negru şi capere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.