Tarta cu opintici si cascaval

Printeaza

Tarta cu opintici si cascaval din: opintici, ceapa, ulei, usturoi, oua, margarina, faina, cascaval.

Ingrediente:

  • 1 kg opintici
  • 2-3 cepe
  • 50ml ulei
  • 5 catei de usturoi
  • 3 oua
  • 150g margarina
  • 300g faina
  • 250g cascaval

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din faina, margarina, 1 galbenus, 3 linguri cu apa si sare. Se framanta bine si se lasa la rece o ora. Pentru umplutura se curata ciupercile si se spala bine, apoi se fierb 20 de minute in apa cu sare.

Se scurg bine de apa si se dau prin masina de tocat. Separat, se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt. Se pun apoi ciupercile si se calesc pana se evapora toata apa. Se potriveste de sare si piper si, dupa ce se raceste, se pun 1 ou, patrunjelul tocat marunt si se amesteca bine.

Se intinde aluatul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se pun ciupercile calite. Cascavalul se da pe razatoare si se amesteca cu un ou. Se intinde uniform deasupra ciupercilor.

Se coace la cuptor 30-40 de minute sau pana cand cascavalul prinde o crusta aramie.

Se consuma imediat, calda.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.