Tarta cu nuca

Printeaza

Tarta cu nuca din: faina, drojdie, apa calduta, zahar, unt, sare, esenta de vanilie, zmeura, nuci, seminte de susan.

Ingrediente pentru aluat: Tarta_cu_nuca

  • 500 g făină
  • 20 g drojie
  • 1 cană cu apă călduţă
  • 2 linguri zahăr
  • 3 linguri unt
  • 1 praf de sare
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Ingrediente pentru umplutură:

  • dulceaţă de zmeură
  • 1 ceaşcă nuci tocate
  • 2 linguri unt sau margarină
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • ulei
  • seminţe de susan
  • zahăr

Mod de preparare:

Pregatesti aluatul, lucrezi un aluat din ingredientele date. Untul sau margarina îl vei adăuga treptat, frământând energic.

Aluatul va fi legat, elastic, nu prea moale, să poată fi modelat uşor. Acoperi aluatul şi-l laşi la crescut doar pe jumătate din timpul de creştere.

Pregăteşti umplutura, amesteci dulceaţa de zmeură, esenţa de vanilie, nucile tocate şi 2 linguri de unt topit sau margarină.

Laşi aluatul la crescut, după care îl împărţi în 4 bile, din care întinzi 4 foi.

Iei o formă rotundă, o ungi cu ulei şi aşezi foile alternând cu umplutura. Formezi apoi o floare din 12 petale.

In mijlocul tartei delimitezi un cerc, după care pe margini îl împărţi în 12 părţi egale. Cu ambele mâini iei câte două petale şi le răsuceşti în direcţii diferite, formând la final o stea în mjjloc.

La sfârşit ungi cu unt sau margarină şi presari seminţe de susan şi zahăr tos. Mai laşi la crescut, după care dai tava la cuptor.

Când este gata, scoţi tarta, o mai ungi o dată cu unt (margarina) pentru catifelare, luciu şi culoare. O feliezi doar după răcire.

Tarta cu nuca

Tarta_cu_nuca

Pofta buna!

1 comentariu

  1. foarte buna tarta cu nuca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.