Tartă cu migdale dulci şi amare

Printeaza

O reteta de tarta cu migdale dulci si amare din: faina alba, unt, zahar, galbenusuri, migdale dulci, zahar, migdale amare, oua, albusuri si zahar pudra.

Ingrediente:Tartă cu migdale dulci şi amare

  • 400 g faină albă
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri

pentru umplutură:

  • 1 1 apă
  • 250 g migdale dulci
  • 250 g zahăr
  • 4-5 migdale amare
  • 2 ouă
  • 4 albuşuri

pentru decor:

  • zahăr pudră
  • feliuţe de migdale dulci

 

Mod de preparare:

Pune 1 litru de apă la fiert. Când clocoteşte, adaugă mig­dalele, atât cele dulci, cât şi cele amare. După 1 minut, scurge-le şi curăţă-le de pieliţă, apoi usucă-le bine (eventual în cuptor) şi râşneşte-le pentru a obţine o pulbere fină.

Amestecă uşor pulberea obţinută cu zahărul, ouăle întregi bătute şi cele 4 albuşuri bătute spumă tare. Frământă făina, untul, zahărul şi cele 2 gălbenuşuri până când obţii un aluat omogen.

Imparte aluatul în două şi întinde foile rotund. îmbracă o formă de tartă unsă cu unt cu una dintre foi şi toarnă um­plutura. Aşază deasupra umpluturii a doua foaie şi lipeşte-le marginile.

Coace tarta 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C. Serveşte tarta după ce s-a răcit, presărată cu zahăr pudră şi cu feliuţe de migdale dulci.

Tartă cu migdale dulci şi amare

Tartă cu migdale dulci şi amare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.